Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Το ακριβότερο σχολείο στον κόσμο -100.000 ευρώ δίδακτρα το χρόνο -Το ιδιαίτερο πρόγραμμά του


Στο αστρονομικό ποσό των 99.500 ευρώ φτάνουν- όπως αναφέρει το Business Insider-τα δίδακτρα μιας χρονιάς στο πιο ακριβό σχολείο του κόσμου, στο Le Rosey Institute στην Ελβετία.

Σε δύο εγκαταστάσεις, μια ανοιξιάτικη και μια χειμερινή, σε δύο μαγευτικές περιοχές της Ελβετίας, στο Γκστάαντ και στην περιοχή του Rolle, 30 χιλιόμετρα από τη Γενεύη, περίπου 420 μαθητές απολαμβάνουν μια διαφορετικού είδους αλλά και ποιότητας εκπαίδευση.

To σχολείο ιδρύθηκε το 1880 και φιλοξενεί 420 μαθητές από 60 χώρες του κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 30% των μαθητών του συνεχίζει τις σπουδές του στα 25 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το σχολείο διαθέτει περίπου 28 στρέμματα διαμορφωμένους κήπους, ένα σπα, ένα σκοπευτήριο, ένα θέατρο συναυλιών 1.000 θέσεων, 79 υπνοδωμάτια, που το καθένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει τρεις σπουδαστές. Εχει οκτώ εργαστήρια επιστήμης, δύο κέντρα υγείας, ένα θερμοκήπιο που χειρίζεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα κέντρο πληροφορικής, ένα ταξιδιωτικό γραφείο, δύο καφετέριες και τρεις αίθουσες φαγητού.

Μια τυπική μέρα στις ανοιξιάτικες εγκαταστάσεις 
του σχολείου

Οι μαθητές ξυπνάνε στις 7 το πρωί και παίρνουν το πρωινό τους που είναι και το μοναδικό γεύμα της ημέρας που μπορούν να είναι πιο χαλαροί.
Από τις 8 έως τις 12 παρακολουθούν μαθήματα και ακολουθεί ένα διάλειμμα για ζεστή σοκολάτα.

Τα μαθήματα συνεχίζονται από τις 13:30 έως τις 15:30 και στη συνέχεια αρχίζουν οι αθλητικές δραστηριότητες και τα μαθήματα τέχνης.

Το δείπνο σερβίρεται στις 19:30 και ακολουθεί όλους τους τυπικούς κανόνες. Οι μαθητές κάθονται σε συγκεκριμένη θέση έχοντας την προσωπική τους πετσέτα.

Σηκώνονται όταν μπαίνει κάποιος ενήλικας στην αίθουσα και φυσικά δεν φεύγουν από το τραπέζι προτού τελειώσουν όλοι και γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Λίγο μετά τις 20:00 ακολουθεί η προετοιμασία των μαθημάτων για την επόμενη ημέρα και κάποιες φορές την εβδομάδα υπάρχουν κάποιες events ή αθλητικές εκδηλώσεις.

Η ώρα ύπνου τοποθετείται μεταξύ 21:00-23:30 ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Oι χειμερινές εγκαταστάσεις

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο οι μαθητές μεταφέρονται στις χειμερινές εγκαταστάσεις στο Γκστάαντ, παράδοση που τηρείται από το 1916.

Το σχολείο έχει τα δικά του σαλέ στα οποία καθηγητές και μαθητές μένουν. Οπως και στο Rolle τα κορίτσια μένουν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις από τα αγόρια.

Οι δραστηριότητες στο χειμερινό campus εκτείνονται από σκι στις χιονοδρομικές πίστες του Γκστάαντ, τένις, κολύμβηση σε θερμαινόμενη πισίνα, χόκει μέχρι και μπόουλινγκ.


Πηγή: Το ακριβότερο σχολείο στον κόσμο -100.000 ευρώ δίδακτρα το χρόνο -Το ιδιαίτερο πρόγραμμά του [εικόνες] | iefimerida.gr 


Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου