Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Γαβρόγλου: Κάνουμε προσπάθεια να αυξηθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού στην Ελλάδα ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου απάντησε:

"Σίγουρα είναι οι χειρότερα αμoιβόμενοι στην Ευρώπη. Καταλαβαίνετε ότι αυτό υπερβαίνει και τις προθέσεις του Υπουργού Παιδειας και τις δυνατότητες του Υπουργού Παιδείας. Εμείς πάση θυσία θέλουμε να προχωρήσουμε σε διορισμούς γιατί όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε έχουμε και το γηραιότερο πληθυσμό των εκπαιδευτικών κατά μέσο όρο. Εδώ λοιπόν τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα παιδαγωγικού χαρακτήρα. Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια να μπορέσουμε να αυξηθούν οι μισθοί, δε μπορούμε να πούμε ότι θα γίνει κάτι το δραματικό, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας όπου έχουμε κάνει κάποια βήματα και μετά να προσχωρήσουμε σε νέους διορισμούς"

-------------------------
Επιπλέον, με μελανά χρώματα περιγράφει έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το μισθολογικό καθεστώς των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, αναφέροντας πως μέσα στα χρόνια της κρίσης οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν χάσει τουλάχιστον το 28% του προ κρίσης εισοδήματος τους.

Όπως τονίζεται, το 2015 ο μισθός ενός δασκάλου με 15 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα ήταν 25.077 δολάρια (ίδιος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) εν συγκρίσει με μισθό 44.623 δολαρίων στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 46.631 δολαρίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά μέσον όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.

Πηγή: alfavita

Aναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου