Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μία Ελληνίδα στο 12ο Φεστιβάλ Παιδικής Λογοτεχνίας του Βερολίνου

 
Στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερολίνου, το οποίο έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα φεστιβάλ λογοτεχνίας του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας από τις 4 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Για δώδεκα ημέρες, ένα πλήθος εκδηλώσεων για την παιδική λογοτεχνία είναι ανοικτό σε γερμανικό και διεθνές κοινό. Οι συγγραφείς από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε αυτό έχουν προταθεί από μία ομάδα λογοτεχνών, κριτικών και ερευνητών, επίσης από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με το φεστιβάλ. Ήδη σε αυτό το φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει παλαιότερα οι Μάνος Κοντολέων και Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Ανάμεσα στους συγγραφείς που επιλέχτηκαν για το 2012 είναι και η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη.
Τα βιβλία της Μαρίας Παπαγιάννη που θα  παρουσιαστούν σε γερμανόφωνο αλλά και ελληνόφωνο κοινό είναι Το δέντρο το μονάχο, που έχει αποσπάσει το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού βιβλίου καθώς και το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, και το Ως διά μαγείας, που έχει αποσπάσει το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω.

Επίσης, η Μαρία Παπαγιάννη κλήθηκε και θα συμμετάσχει σε πρότζεκτ με θέμα «A story for Europe – What Literature Do Children and Young People in Europe Need?» όπου συγγραφείς και εικονογράφοι θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις αλλά και θα προτείνουν το βιβλίο που πιστεύουν πως ο κάθε νέος Ευρωπαίος θα πρέπει να διαβάσει.

Η παρουσία της Ελληνίδας συγγραφέα σε ένα τόσο σημαντικό φεστιβάλ δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον για την ποιοτική ελληνική παιδική λογοτεχνία. Ευχόμαστε στη Μαρία Παπαγιάννη και στα βιβλία της να αγαπηθούν και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου όσο έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό.

Πηγή:  mama365.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου