Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα; Επετηρίδα και ΑΣΕΠ - Ας προσέξουν τι θα πράξουν οι αρμόδιοι υπουργοί



Είναι γνωστό σε όλους, πως στην εκπαίδευση οι διορισμοί έως και το 1998 γινόντουσαν μόνον με Επετηρίδα. Ένα σύστημα με προβλήματα μεν, αξιόπιστο όμως. Το 1998 έγινε ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, μόνον για εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας. Ακολούθησαν διαγωνισμοί το 2000, το 2001, το 2002, το 2004, το 2006 και ο τελευταίος ήταν το 2008. Το σύστημα διορισμών ήταν πάντοτε μεικτό. Δηλαδή ένα ποσοστό από Διαγωνισμό και ένα ποσοστό από Προϋπηρεσία (επετηρίδα). 

Ο τρόπος πρόσληψης άλλαξε πολλές φορές. Ο νομοθέτης σε όλους τους νέους νόμους πρότασσε πάντοτε την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίου... Συνάμα η εκάστοτε πολιτική εξουσία αλλά και πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας την προσφορά των ανθρώπων που έτρεχαν από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα (Αναπληρωτές), για να υπηρετήσουν στα Ελληνικά σχολεία, νομοθέτησαν τις λίστες 16-μηνιτων και 24-μηνιτων και έτσι αυτοί διορίστηκαν στην εκπαίδευση, εδώ και πάνω από 12-13 χρόνια. Το σύστημα διορισμών στην Εκπ/ση δεν έχει να κάνει με κανένα παράθυρο γνωστού και φίλου (ούτε δημάρχου, ούτε πολιτευτή, ούτε βουλευτή).

Η μοριοδότηση που προτείνει το ΥΠΕΣ για τους  εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, με τρόπο πρόσληψης την Επετηρίδα (5 μόρια) είναι τουλάχιστον ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τους ανθρώπους αυτούς. Και αυτό διότι πριν το 1998 δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσληψης (για τους εκπ/κους Γενικών Ειδικοτήτων) και πριν το 2001 για τους Εκπαιδευτικούς Τεχνικών Ειδικοτήτων!!!
Είναι επίσης Ντροπή διότι αυτοί οι άνθρωποι μεγαλώσανε και διδάξανε τα παιδιά των Ελλήνων τις δεκαετίες του 1980, του 1990, του 2000, τα σημερινά παιδιά... 

Οι Πολιτικοί Άνδρες της χώρας θα πρέπει να σκεφτούν ότι το 85-90% των εκπαιδευτικών στην Δημόσια Εκπ-ση είναι διορισμένοι μέσω Επετηρίδας... Ας σκεφτούν καλά οι Έλληνες Βουλευτές και ας συμβουλεύσουν τους συναδέλφους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας τι πάνε να κάνουν στην έρμη Ελλαδίτσα του 2013... 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ.
Φελέκης Ιωάννης
Εκπ/κος Ηλεκτρονικός ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ΠΕ17.04

Πηγή: ΑΛΦΑΒΗΤΑ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου