Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η Βασούλα και το επίδομα τοκετού

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, σήμερα θα σας μιλήσω για τη Βασούλα που περιμένει μωρό. Είναι καιροί, θα πείτε για τέτοια; Ε, να, που η ζωή δε σταματά και φυτρώνει ακόμα και στα πιο πέτρινα χωράφια, ακόμα και στις πιο σκληρές στιγμές. Και περιμένουμε όλοι με ελπίδα και χαρά το μωρό που έρχεται. 

Όμως είπαμε, ζούμε πλέον σε μια πέτρινη χώρα. Ρωτώντας το κορίτσι, αν δικαιούται επίδομα τοκετού με τη γέννηση του μωρού, ακούστε τι του είπαν. Άκου, ενδιαφερόμενη Ελληνίδα αναγνώστριά μου, να μείνεις:

Βεβαίως και δικαιούται! Η ελληνική πολιτεία έχει φροντίσει και για τη Βασούλα και για σένα αγαπημένη μου αναγνώστρια. Βεβαίως και θα πάρετε επίδομα τοκετού ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΤΕ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!!!!!!!!

Ναι, ναι! Καλά άκουσες αγαπημένη μου αναγνώστρια. Το επίδομα του ΕΟΠΠΥ που είναι 900 € το παίρνεις μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν γεννήσεις στο σπίτι ή το μωρό σε προλάβει στο δρόμο, σε ταξί, στο περιβόλι, στο χωράφι, ξέρεις όπως οι γιαγιάδες μας παλιά. Διάβασα ότι από την ώρα που ψηφίστηκε ο καινούριος νόμος (το έκαναν βέβαια για οικονομία),  30 "τυχερές" κατάφεραν και πήραν το επίδομα.

Δε φτάνουν τα δάνεια, η ανεργία που μαστίζει του νέους, το πόσο δυσκολεύονται ήδη να κάνουν παιδιά.... Φαίνεται ότι είμαστε πολλοί και πρέπει να λιγοστέψουμε.... Άλλο ένα κοινωνικό βοήθημα που έκανε φτερά, ενώ οι ολίγοι ζουν προστατευμένοι στο δικό τους κόσμο....

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου