Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Στο ένα χέρι το βραβείο και στο άλλο η διαθεσιμότητα

Ο Δημήτρης Σακατζής είναι εκπαιδευτικός. Κρατάει στο ένα χέρι το αριστείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας. Στις 29 Νοεμβρίου του σωτήριου μνημονιακού έτους 2013, το είδαμε κι αυτό. Το υπουργείο Παιδείας να βραβεύει στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», εκπαιδευτικούς που οδήγησε στην έρημο της διαθεσιμότητας και της ανεργίας.  

Οποία ειρωνεία για έναν υπουργό Παιδείας και πρωτίστως πανεπιστημιακό δάσκαλο, να βραβεύει εκείνον που απολύει…


Η τελετή για τα Αριστεία 2013 έγινε με κάθε επισημότητα στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly»  του υπουργείου Παιδείας και ο Δημήτρης Σακατζής στην ομιλία του είπε το αυτονόητο. Ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ντρέπεται που κατασυκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς. Και επειδή κάποιοι ίσως θα έσπευδαν να μιλήσουν για μπαχαλάκηδες ο βραβευμένος καθηγητής τους έκλεισε το στόμα: «νοιώθω τιμή που είμαι στην ομάδα που βραβεύθηκε. Δεν ήρθαμε να χαλάσουμε τον θεσμό, τον τιμούμε» είπε καταχειροκροτούμενος.


Οποία ύβρις για την Jacqueline de Romilly, τη μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκό, να βραβεύονται στην αίθουσα που φέρει το όνομά της απολυμένοι εκπαιδευτικοί…



Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου