Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Περπατώντας πάνω στα πόδια του μπαμπά...

Είναι εκπληκτικό το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό και βρίσκει τρόπους για να λύνει προβλήματα, ειδικά εκείνα που κάνουν τη ζωή αγαπημένων προσώπων πολύ δύσκολη. Διάβασα αυτό το άρθρο και σκέφτηκα, να πώς κάτι τόσο απλό, που όλοι οι γονείς συνήθως το κάνουν με τα παιδιά τους, οδήγησε στη μερική έστω λύση ενός προβλήματος. 


Η Debby Elnatan , μητέρα ενός δίχρονου με εγκεφαλική παράλυση, προσπαθώντας να βοηθήσει πρωτίστως το δικό της γιο, σχεδίασε το σύστημα Firefly Upsee. Το Upsee περιλαμβάνει διπλά παπούτσια από καουτσούκ, ένα ζευγάρι για το γονέα και ένα για το παιδί που έχει κινητικά προβλήματα. Η πλεξούδα , που οι γονείς φορούν γύρω από τη μέση τους, αποτελείται από ένα μαλακό υλικό και μοιάζει με μάρσιπος. Μια εταιρεία στη Βόρεια Ιρλανδία, η LECKEY, βγάζει το σύστημα στη μαζική αγορά. Στις 7 Απριλίου, το Firefly Upsee που ταιριάζει σε παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών θα είναι διαθέσιμο για 540 δολάρια συν τα έξοδα αποστολής.

 

 
Δεν δίνει βέβαια στα παιδιά πλήρη κινητικότητα, όμως τους παρέχει την εμπειρία της άμεσης επαφής με τον γύρω κόσμο τους, κάνοντας μια βόλτα με τον μπαμπά τους ή τη μαμά τους. Είναι μια πραγματικά εφευρετική εναλλακτική λύση για τα παιδιά που είναι συνεχώς καθηλωμένα σε μια αναπηρική καρέκλα. 


Πηγή: http://www.independent.co.uk/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου