Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όλα στον ΑΣΕΠ!

Τα μάθατε; Μεγάλα σχέδια σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μετατάξεις, λέει, μεταθέσεις, αποσπάσεις, όλα θα γίνονται από τον ΑΣΕΠ. Πόση αντικειμενικότητα μπορώ ν' αντέξω ο έρμος ο Έλληνας;


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα ολοκληρωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα περιλαμβάνει πέντε στάδια για τη μετακίνηση του προσωπικού.

1. Καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο: η καταγραφή θα γίνεται με βάση τα σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης για τη «δημιουργία» θέσεων που θα φωτογραφίζουν τη μετακίνηση υπαλλήλων.

2. Δύο ή τρεις φορές τον χρόνο θα προκηρύσσεται πανελλαδικός διαγωνισμός που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο στις δημόσιες υπηρεσίες ανά την επικράτεια και θα καλούνται οι υποψήφιοι προς μετακίνηση δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν συμμετοχή.
Ο διαγωνισμός θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θα έχει τα χαρακτηριστικά των προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας.



3. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις υπηρεσίες που ανήκουν προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Σε περίπτωση που κριθούν απαραίτητοι στις δομές που υπηρετούν δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό.

4. Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου με αυτήν που κατέχουν. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ στη βάση προδιαγεγραμμένων κριτηρίων που θα αφορούν την εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

5. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα υλοποιηθεί στα πρότυπα της αρχικής πρότασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενδοδημοτική κινητικότητα, χωρίς όμως να υπάρχει η ανάγκη να τεθεί ο υπάλληλος σε διαθεσιμότητα. Στόχος του υπουργείου είναι να εντάξει την κινητικότητα στη φιλοσοφία του Δημοσίου καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο σε ειδικές περιπτώσεις να δοθούν κίνητρα για τη μετακίνηση του προσωπικού, όπως για παράδειγμα σε κενές θέσεις δημοσίων υπηρεσιών σε μικρά νησιά ή σε παραμεθόριες περιοχές.

Πηγή: http://www.ethnos.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου